Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Jalkapantakirjaus pois hallitusohjelmasta!

Turvapaikkapolitiikka on ottanut askeleen eteenpäin mustan ja synkän hallituskauden jälkeen, mutta vielä tarvitaan muutoksia hallitusohjelman kirjauksen muuttamiseksi turvapaikkapolitiikan osalta.

Positiivista on se, että hallitus on päättänyt nostaa kiintiöpakolaisten määrää sekä halunnut auttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta saamaan töitä silloin kun häntä ei voi palauttaa sotaakäyviin maihin. Vaikka tämäkään ei mielestäni takaa pakolaisuuden oikeuksia täysimittaisesti, on se silti askel oikeaan suuntaan. Mielestäni ketään ei pitäisi roikottaa löyhässä hirressä tulevaisuuden suhteen vaan tarjota reiluja mahdollisuuksia olla osana yhteiskuntaa.

Hallitusohjelman peruskirjaus siitä, että säilöönoton sijasta käytetään jalkapantaa ei anna kovin reilua kuvaa yhteiskunnasta. Jos tälläinen ajatusmaailma ujutetaan vankilamaailmasta siviilimaailmaan niin ollaan aika lähellä poliisivaltion toteutumista. Jätetään pantarangaistukset mielummin rikosmaailmaan ja aletaan miettiä pehmeämpiä keinoja paperittomien ongelmien setvimiseksi.

Helsingin Diakonialaitos on vuonna 2017 Suojattomat-hankkeessaan miettinyt paperittomien ongelmien ratkaisuun keinoja, joita valtiovalta voi lähteä miettimään ongelmien ratkomiseksi. Ensimmäiseksi palvelut paperittomien auttamiseksi tulee löytyä helposti yhdestä paikasta. Jokaisella paperittomilla tulee olla oikeus majoitukseen, toimeentuloon, terveyteen ja opetukseen, jotta suomalaisessa yhteiskunnassa voi selviytyä. Paperittomat ovat myös erilaisessa asemassa paikkakunnasta riippuen, joten heidän asiansa tunnistaminen on tärkeää.

Muistetaan, että paperittomat ovat asemansa takia alttiita hyväksikäytölle sekä paperittomien status on helppo askel radikalisoitumiselle ja riski ongelmakäyttäytymiselle kasvaa.

Sami Korkiakoski

Linkkejä: HDL: Uuspaperittomille tarvitaan omia palveluja - 27.4.2017 https://www.hdl.fi/blog/2017/04/27/uuspaperittomille-tarvitaan-omia-palv...

Yle: Näin Antti Rinteen hallitus muuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa – katso 10 linjausta tuleville vuosille https://yle.fi/uutiset/3-10813713

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset