Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Armonanto on osa käytännön politiikan eetosta.

Nuorena ei voi tietää millaista tulevaisuutta itselleen luo, kun tekee vääriä valintoja erinäisistä syistä johtuen. Näin on käynyt Mikkel Näkkäläjärven tapauksessa, kun hän 15-vuotiaana sai ensimmäisen rikosmerkinnän eläinsuojelurikoksessa. Keskustellessani laajasti muun muassa lastensuojelun ammattilaisten sekä sosiaalityöntekijöiden kanssa olen myös tullut tähän tulokseen ja he tukevat Mikkeliä hänen vastoinkäymisissään. 

Siksi minä puolustan aina johdonmukaisesti oikeutta osallistua päätöksentekoon, ja sanon tästä edeskin Mikkelin kohdalla kysyttäessä, että onko oikein että nuori politikko naulitaan 15-vuotiaana tehdystä erheestä: varsinkin kun hän on nöyrä ja osoittanut kelpoisuutensa yhteiskunnallisena päättäjänä mm. nuorisojärjestön puheenjohtajana ja että haluammeko nk. täydellisiä ihmisiä, jotka eivät vielä ole tehneet virheitä yhtään missään ja varsinkin politiikassa. Niitä ei ole enkä suostu niin uskomaan. Uskon, että kokemukset kasvattavat meitä paremmiksi ihmisiksi. Oikeusrekisterikeskus on linjannut myös, että lievemmissä rikoksissa merkinnät poistetaan viiden vuoden päästä tuomion antopäivästä alkaen laskettuna. 

Halutaanko antaa sellainen viesti maailmalle, ettei rikoksen tehneellä nuorella ole mitään asiaa politiikkaan? Aika eriarvoistava maailma olisi sellainen. En haluaisi olla edistämässä sellaista ajatusmaailmaa. Kukaan ei ole rikollinen lopun elämäänsä eikä näin pidä asioita ajatella, jos halutaan tehdä oikeasti oikeudenmukaista yhteiskuntaa kaikille, ei harvoille. Vasemmistoa lainatakseni.

Miettikää tätä vakavasti ja miettikää millaista yhteiskuntaa halutaan rakentaa kansalaisille. Osallistavaa vaiko syrjivää? Politiikka on myös arvovalintoja eikä kylmät arvot saa tässä pelissä voittaa.

Sami Korkiakoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset