Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Maikkarin vaalitentissä ruudinsavulta ei säästytty.

En havainnut mitään ahdistavaa Mtv3:n vaaliviikon vaalitentissä. Keskustelu on sitä mitä viimeisellä vaaliviikolla pitääkin olla. Löytyy mielipide-eroja ja keskustelu on aktiivista. Ruudikas tentti Maikkarilla, jossa taklauksilta ei vältytä. Taistelupareja löytyi niin Rinteen ja Orpon välillä kuin Saarikon ja Halla-ahon välillä.

Sähköä aiheutti aiemmin päivällä julkaistu soteraportti, jossa hallitusta syytettiin poliittisesta ohjailusta, poukkoilevasta päätöksenteosta sekä liian tiukasta aikataulusta. Annika Saarikko sälytti asian osaksi myös Petteri Orpolle, joka suoraan myönsi soteuudistuksen epäonnistuneen. Tästä sisuuntuneena Orpo hyökkäsi Rinnettä kohdin syyttäen häntä vastuuttomasta puolustuspolitiikasta Nato-kysymyksessä.

Tentin hienoimmaksi nostoksi jäi Pekka Haaviston nosto toimivista rataverkoista Suomessa mm. kaksoisraide Ouluun. Samoin Li:kin nostaa liikennepolitiikan tärkeäksi asiaksi työllisyyden tukemiseen. Molemmat asiat tukevat toisiaan mietittäessä Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä. Keskustelusta jäi puuttumaan eväät Suomen kasvuun. Työllisyyttä haluttaisiin nostaa 75 prosentin tuntumaan, jolloin valtio saisi enemmän verotuloja.

Mutta mihin jäi elvyttävä talouspolitiikka, jossa parannetaan liikenneyhteyksiä, jotta ihmiset pääsevät tehokkaammin töihin? Vaikka satsaukset tehtäisiin velkarahalla, on se silti parempi kuin leikata Suomi kuntoon. Suomessa pelotellaan velan määrällä eikä käytetä järkeä rahan kohdentamiseksi oikeisiin asioihin. Huonoilla leikkauksilla tuhotaan Suomen menestymisen mahdollisuudet.

Tentin lopussa ehdokkaat esittelivät lempikirjojaan. Minusta oli aika ovela veto Haavistolta suositella interrail-kirjaa Halla-aholle vinkkaamalla hänelle tulevaisuudesta, jossa häntä saattavat hoitaa maahanmuuttajat. Se taitaa olla Jussin pahin pelko. Että joku maahanmuuttaja taluttaa hänet vanhana vessaan, ja että hän joutuu sitä myöten toteamaan, että hän oli joissakin kuvitelmissaan väärässä.

Miten hän, Jussi Halla-aho, eläisi asian kanssa?

Sami Korkiakoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset