Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Hyväksymmekö rasismin normalisointia vaalityössä?

Viime päivinä on uutisoitu Teuvo Hakkaraisen eduskuntavaalikampanjasta, jossa hänen autoonsa oli teipattu teksti: "Matu, mistä tulet? Sinne menet." Tämä uutinen toi mieleen yhden elokuvan kohtauksen, jossa eräs musta henkilö mietti, että minua on haukuttu monilla nimillä sekä kutsuttu neekeriksi niin että luulin että se on oikea nimeni. Ja tästä on kyse kun puhutaan rasismista ja syrjivästä kohtelusta.

Silloin kun ihmistä haukutaan virallisesti "matuksi" tai "neekeriksi" eikä kukaan laita esteitä tälle viestimiselle, annetaan oikeutus syrjivälle kohtelulle. Onko silloin oikein, että Teuvo Hakkarainen saa painaa omaan autoonsa syrjivän tekstin eikä kukaan tunnu välittävän siitä pätkän vertaa? Olen lehdessä kirjoittanut, että sanavapaudessa on otettava vastuu. Onko Teuvo Hakkaraisesta miestä kantamaan viestintänsä seuraukset?

Yksi asia on ainakin varma. Tälläinen puolue, joka pitää Teuvo Hakkaraisia riveissään sulkee tiensä päästä vaikuttamaan vakavasti Suomen tulevaisuuteen vallan huipulla. Teuvo Hakkarainen on käytöksellään aiemmin osoittanut, ettei hän pysty edustamaan Suomen kansaa asiaan kuuluvalla tavalla. Ja nähtävästi sama linja jatkuu edelleen. 

Sami Korkiakoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset