Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Huomioita Ylen vaalitentissä ilmasto- sekä ravintopolitiikasta.

Vaalitentissä käytiin hyvää keskustelua ravinnosta sekä ruoantuotannosta. Ylipäätänsä tässä aihepiirissä pystyttiin hedelmälliseen keskusteluun puoluerajoista riippumatta. Kyllä mielestäni lähiruoka on parasta. Ketään ei voi ylhäältä ohjaamalla päättää toisten puolesta ruoasta, kun ne ovat omia henkilökohtaisia mieltymyksiä.

Veropohjaisilla ratkaisuilla voi ohjailla ihmisten kulutuskäyttäytymistä, mutta toivottavasti kohdentuu enemmän EU:n ulkopuolisille elintarvikkeille. Tämä kommenttina elintarvikekeskusteluun. Julkiset hankinnat kunnissa ovat ratkaiseva tekijä kuten esim. Li Andersson on tuonut esille. Näillä voidaan tehdä ilmastoystävällisiä valintoja. 

Suomessa elintarvikkeet liikkuvat kumipyörillä etelästä pohjoiseen. Ruoantuotanto tulee pääosin Etelä-Suomesta. Kun ruoka siirtyy raskaalla liikenteellä pohjoiseen niin polttoaineveron nosto on ihan kriittinen asia. Onkohan esim. vihreät miettineet raskaan liikenteen tarpeita? 

Pohjois-Suomessa maksetaan jo nyt korkeaa hintaa ruoasta.

Polttomoottoriautokeskustelu on jo luku sinänsä. Huomionarvoista on kuitenkin se seikka, että Keskustan Juha Sipilä nosti bioetanolin osaksi polttoaineratkaisua henkilöautoihin. Tämä voikin olla järkevä kehityssuunta tulevaisuudessa ilman, että polttomoottoriautoista tarvitsisi luopua. 

Sami Korkiakoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset