Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

He tekivät sen ihan itse.

Kuukauden päästä juhlitaan Antti Rinteen pääministeriyttä. Tämän uskaltaa viimeaikaisten politiikan tapahtumien johdosta jo sanoa. Tämä oikeistohallitus tuhlasi aikansa sotenaamioleikkiin, jossa soten valmisteluun verorahoja paloi. Nyt jo pääministeriydestä luopuneen Sipilän halveksunta kaikenmaailman dosenteista on kääntynyt häntä itseään vastaan.

Hallituksen kaatuminen on kova juttu hallituspuolueille. On käytetty tuhansia tunteja huonojen sotelakien valmisteluihin. Sillä on huono lähteä ylpeilemään vaalikentille, kun kuukauden päästä haetaan luottamusta kansalta.

Soteuudistusta toki tarvitaan, mutta sen ei kuulu mennä niin, että yksityiset yritykset ottavat vetovastuun terveyspalvelujen järjestämisestä.  Käsittääkseni esimerkiksi vasemmistopuolueiden intressinä on järjestää terveyspalvelut niin, että maakunta verottaa ja jakaa rahan terveyspalveluiden järjestämiseen omassa maakunnassaan.

Seuraavan hallituksen on määrä huolehtia siitä, että erilaisten erityisapua kaipaavien ihmisten kuten vanhusten ja vammaisten tarpeita kuunnellaan sotelakeja valmistellessa. Esimerkiksi hankintalaki on ollut ongelmana vammaispalveluiden järjestämisessä, kun palveluntuottaja on vaihtunut sillä seurauksella, että palveluntaso on romahtanut.

Jo näiden kokemusten perusteella voisi sanoa, ettei halpuutus sekä yksityisten soteyritysten voitontavoittelu kuulu lakisääteisten palveluiden järjestämiseen Suomessa.

Sami Korkiakoski

Ps. Tämän päivän Iltalehden mukaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun on valtiovarainministeriöstä saatujen tietojen mukaan vuosia 2017–2019 koskevissa valtion talousarvioissa varattu määrärahoja noin 460 miljoonaa euroa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/366312a7-d6ea-41be-b542-f168ea621878

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset