Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Yhteiskunnan arvo mitataan heikompien kohtelussa.

  • Elämän opetus.
    Elämän opetus.

Vaalit lähenee ja kampanjointi kovenee. Löylyä heittävät kiukaalle niin sotea rakentavat hallituspuolueet kuin oikeistopopulistitkin. Perussuomalaiset ovat löytäneet poliittiseksi vihollisekseen nuo 32000 maahantulijaa, jotka heidän hallituskaudellaan saapuivat rajan yli Tornion kautta.

Sota maahanmuuttajia vastaan on armoton ja etenkin se näkyy myös Facebookin syötteessä. Kun joku esittää teesin: "olisivatpa ne pakolaiset itse puolustaneet omaa maatansa..", kohotan kulmakarvani. Suomikaan ei ikinä tule pärjäämään yksin. 1700-luvulla Pietari Suuri poltti Pohjanmaan. Missä silloin olivat suomalaisjoukot? Missä olivat suomalaisjoukot silloin, kun kirkko teki miekan avulla veronkantoa ja käännytystyötä? Emme ikinä tule pärjäämään yksin.

Tarinan pointti on se: kuka puolustaa heitä, jotka eivät pysty puolustamaan itseänsä? Puhun maahantulijoista, jotka ehkä saattavat saada onnella lakimiehen puolustamaan heidän asioitaan. Monet palautetaan takaisin maahansa, josta kantautuu surullisia uutisia. Palautettu ihminen on heittänyt henkensä jossakin Lähi-Idän maassa, kun palautuskone on laskeutunut.

Monet heikossa asemassa olevat ovat kärsineet Suomen hallituspolitiikasta. Oikeistopuolueet ovat kääntäneet selkänsä joka väestöryhmälle tehdessään epäinhimillistävää politiikkaa vain oman tai lähipiirinsä edun vuoksi.

Tämä virta täytyy kääntää vain siksi, että voimme pitää itseämme arvostettavina ihmisinä.

Sami Korkiakoski

PS. Lukiessanne saatteeksi tämä kappale Radiopuhelimilta, Radiopuhelimet - Hän muuttaa kaiken https://youtu.be/DM6Y1mLJegE

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset