Sami Korkiakoski - mietteitä Lahden humanistis-demokraattiselta duunarilaidalta Ruohonjuuritason ihmisyyttä - mopilla asiat järjestykseen

Olisiko aika ottaa vastuuta jo omista nuorista?

Oulun ikävät lapsiinkohdistuneet seksuaalirikokset ovat panneet miettimään viranomaisten määrän lisäämistä. Se ei kuitenkaan poista niiden kaltoinkohdeltujen lasten vanhempien vastuuta omista lapsistaan. Julkinen keskustelu on tehnyt tehtävänsä. Pelko on ottanut vallan suomalaisessa keskustelussa. Ei osata enää huolehtia omista lapsistaan vaan huudellaan viranomaisten perään. Poliisille ei ole varattu näköjään kasvattajan vaan tulipalojen sammuttajan roolia minkä tämä nykyinen asenneilmasto aiheuttaa.

Kukaan politikko ei voi antaa neuvoja grooming-ilmiölle, jossa alaikäisiä lapsia vaanitaan netissä. Ainoastaan vanhempien pitää ottaa se kasvatusvastuu itselleen ja määrätä kotiintuloajat alaikäiselle lapselleen ja olla kiinnostunut lapsestaan. Jotain pitää myös tehdä kaveripaineelle, joka pakottaa käyttäytymään tietyllä tavalla. Lapsen identiteetti on rakennusvaiheessa ja paljon peilataan sitä mitä kaverit tekee. On ok kieltäytyä kaikesta oudosta ja turvattomasta. Niin pitää tehdä, ettei koe ikävyyksiä. Ei ole uutinen, että maailma on paha paikka jo Jammu-sedän ajoista alkaen.

Laitilan kaupunki on ottanut omassa kaupungissaan kotiintuloajat koululaisille käyttöön. Olisiko tässä kaupunkiyhteisöjen vastaus turvattomuuden tunteeseen minkä netti nykyään aiheuttaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset